Kievul, atacat cu drone ruseşti

Kievul, atacat cu drone ruseşti

13 drone iraniene au lovit Kievul. Preşedintele Zelenski spune că apărarea antiaeriană a realizat un miracol. Toate au fost doborâte. Conform mai multor oficiali americani, Statele Unite caută să trimită sisteme avansate de apărare aeriană, Patriot. Lucru care ar fi văzut ca o escaladare iminentă a războiului de către Rusia.

Sirenele au răsunat din nou în Kiev. Timp de trei ore, localnicii au stat ascunşi în adăposturi. Mulţi dintre locuitorii capitalei au fugit din pat direct îm buncăre. Între timp, apărarea antiaeriană a doborât dronă după dronă. Pe unul din dispozitivele iraniene de zbor, ruşii au scris Ryazan. Este numele unei localităţi de pe teritoriul Federaţiei Ruse care a fost recent lovită de artileria ucraineană.

O casă şi două clădiri administrative au fost lovite de resturile unei drone doborâte de ucraineni. Este doar începutul, avertizează ministrul de Externe de la Kiev. Kuleba anticipează că ruşii vor trece la ofensivă încă din primele zile ale noului an. În Hersonul eliberat de ucraineni… 42 de atacuri au avut loc în ultima zi iar o persoană a fost ucisă.

Eroul de la Azovstal, din Mariupol, a fost operat în Statele Unite. Mihailo Dianov a fost rănit în timpul apărării oraşului şi nu a primit îngrijiri în timpul pe care l-a petrecut în captivitate rusă, astfel că starea sa s-a agravat. Acum a fost operat şi îşi va putea folosi mâna dreaptă din nou.

La mai bine de 10 luni de război, un dezertor rus povesteşte actele terifiante comise de colegii săi de pe front. Aceştia au făcut parte din brigada acuzată de crimele de război din Bucha şi Borodianka.

În timp ce pe front domneşte haosul, nici pe pe frontul diplomatic nu se întrevede vreo reuşită. Ucraina susţine că a propus Rusiei să vină cu o ofertă de pace de sărbători dar Rusia neagă acest lucru. Între timp…mai mulţi oficiali americani au anunţat că SUA se pregăteşte să trimită sisteme Patriot…Kievului. Rusia ar vedea aceste sisteme ca ţinte legitime, susţine Kremlinul.

Doar în ultimele 24 de ore, Germania şi Noua Zeelandă au anuţat pachete de sprijin în valoare de zeci de milioane de euro pentru statul invadat de Federaţia Rusă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt