Prima unitate industrială de carne cultivată din lume, deţinută de startup-ul Future Meat Technologies, s-a deschis în oraşul Rehovot. Fabrica este situată în vecinătatea Institutului de Ştiinţe Weizmann şi a Facultăţii de Agricultură a Universităţii Ebraice din Ierusalim şi are o producţie zilnică de 500 de kilograme de carne sacrificată gratuit (echivalentul a 5.000 de burgeri).
Până în prezent, oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze pui, porc şi miel în laborator, în timp ce se aşteaptă producerea cărnii de vită în următoarele câteva luni. „Această deschidere a facilităţii marchează un pas imens în calea către piaţă a Future Meat Technologies, servind ca un factor esenţial pentru a aduce produsele noastre pe rafturi până în 2022.
Având o linie industrială în curs de desfăşurare, care accelerează procesele cheie, cum ar fi reglementarea şi dezvoltarea produselor”, a spus Rom Kshuk , CEO al Future Meat Technologies, potrivit Jewish News Syndicate. Produsele sunt create fără utilizarea serului animal sau a modificărilor genetice, a anunţat compania.
De asemenea, se aşteaptă ca procesul de producţie al Future Meat să genereze cu 80% mai puţine emisii de seră şi să utilizeze cu 99% mai puţin teren şi cu 96% mai puţin apă dulce decât producţia tradiţională de carne.