India închide temporar şcolile şi cinci centrale pe cărbune la New Delhi

India închide temporar şcolile şi cinci centrale pe cărbune la New Delhi

India a închis temporar cinci centrale pe bază de cărbune din jurul capitalei New Delhi, în cadrul eforturilor de a combate poluarea atmosferică, potrivit unui ordin al unei comisii din Ministerului Mediului, transmite miercuri Reuters.

Comisia pentru managementul calităţii aerului a interzis de asemenea traficul camioanelor care transportă mărfuri neesenţiale şi a oprit lucrările de construcţii în New Delhi şi oraşele din jur.

În cel mai recent ordin al său, Comisia a subliniat că există o necesitate 'imperioasă' de a se lua măsuri împotriva unei deteriorări suplimentare a calităţii aerului.

Nivelurile de poluare au crescut la 'sever' în această lună, când indicele calităţii aerului a urcat la 499 pe o scală de 500, nivel ce arată că şi oamenii sănătoşi sunt expuşi pericolului de a dezvolta boli respiratorii.

New Delhi, una din cele mai poluate capitale din lume, se luptă cu un smog cronic în fiecare an pentru că scăderea temperaturii face să stagneze particulele poluante provenite de la centralele pe cărbune, gazele de eşapament şi incendierea deşeurilor în aer liber.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt