FOTO - Ravagiile făcute de un uragan de categoria 5, în imagini. Ce a lăsat în urma lui supertaifunul Yagi, care mătură Asia

FOTO - Ravagiile făcute de un uragan de categoria 5, în imagini. Ce a lăsat în urma lui supertaifunul Yagi, care mătură Asia

Una dintre cele mai puternice furtuni din acest an se îndreaptă spre sudul Chinei şi se aşteaptă să ajungă în populara insula turistică Hainan mai târziu, scrie BBC.
Trenurile, bărcile şi zborurile au fost suspendate pentru a doua zi în provincie, în timp ce şcolile rămân închise în anumite părţi ale regiunii mai extinse de sud, în timp ce super-taifunul Yagi se apropie.
Yagi şi-a dublat puterea după ce a făcut ravagii în nordul Filipinelor la începutul acestei săptămâni. În prezent, în apropierea ochiului are vânturi de până la 240 km/h.
Meteorologii spun că Yagi poate provoca pagube „catastrofale” în Hainan şi în vecinătatea Guangdong, care este, de asemenea, cea mai populată provincie din China.
Yagi este un super-taifun „extrem de periculos şi puternic”, care va ajunge în curând la o aterizare „potenţial catastrofală”, a scris Centrul de avertizare a ciclonilor tropicali din Indo-Pacific într-un aviz de joi.
Un super taifun este echivalent cu un uragan de categoria 5.

 

 

 

Afla mai multe despreyagitaifunchinavietnam
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt