E grevă la Hollywood!, anunţă Fran Drescher. Actorii s-au alăturat scenariştilor şi scriitorilor, deja aflaţi în grevă de două luni

E grevă la Hollywood!, anunţă Fran Drescher. Actorii s-au alăturat scenariştilor şi scriitorilor, deja aflaţi în grevă de două luni
foto: Pixabay

Actori de marcă din cinematografia americană vor începe vineri greva şi pichetarea studiourilor alături de scenariştii din New York şi Los Angeles, în ceea ce a devenit cel mai mare conflict de muncă de la Hollywood din ultimele decenii, scrie Associated Press.

 

Greva dublă va închide ultimele producţii rămase în execuţie după două luni de grevă a scenariştilor.

 

Fran Drescher, preşedintele SAG (Federaţia Americană a Artiştilor de Televiziune şi Radio) şi fostă vedetă a serialului de succes „The Nanny” a subliniat solidaritatea actorilor cu scenariştii. Ramura sindicală a actorilor are 65.000 de membri. Acum, feţele celebre pe tot mapamondul ale unor câştigători ai premiilor Oscar şi Emmy vor fi văzute des în liniile de pichetare ale scenariştilor şi scriitorilor.

 

Cele două bresle au probleme similare cu studiourile şi serviciile de streaming. Membrii lor sunt îngrijoraţi de faptul că contractele nu ţin pasul cu inflaţia, de plăţile plăţile reziduale în era streamingului şi cer instituirea de bariere împotriva utilizării inteligenţei artificiale, care mimează munca lor în filme şi emisiuni de televiziune.

 

Greva nu are un sfârşit anunţat şi nici nu sunt programate negocieri. Este prima grevă comună a celor două bresle din 1960, când preşedintele SAG era actorul pe atunci Ronald Reagan, viitor lider la Casa Albă.

Afla mai multe despreactoriscenaristigrevahollywood
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt