Doliu după atacul din Kabul

Doliu după atacul din Kabul

Cel puţin 85 de oameni au murit în urma atacurilor teroriste din apropierea aeroportului din Kabul. Dintre aceştia, 13 sunt soldaţi americani. Presa internatională susţine că unul dintre atacatori purta o vestă cu 11 kilograme de explozibil. MAE a anunţat că un student afgan, care are bursă în România, şi 2 jurnalişti au fost evacuaţi din Kabul, alături de familiile lor. Atacurile teroriste au lăsat în urma lor o dramă. S-au format cozi imense la morgi, rudele căutându-i pe cei dispăruţi. Zeci de înmormântări au loc astăzi în Kabul.

Kabul-ul este în doliu! Strpzile sunt plice de cortegii funerare iar cimitirele sunt arhi pline. Afganii îşi conduc
pe ultimul drum apropaţii ucişi în cele dou atentate teroriste. Altii, stau la usile spitalelor sau chiar la morgă,
aşteatpă cu speranţă o veste bună despre rudele dispărute.

Autorităţile din SUA au transmis condolenaţe familiior care şi-au pierdut viaţa în atentat. Steagul de la Casa Albă a fost coborât în bernă, timp de 5 zile, pentru a-i onora pe militarii ucişi în atac.

Noaptea trecută, SUA a efectuat o misiune secretă prin care a reuşit să evacueze din Kabul încă 500 de persoane.
Chiar dacă se bucură că au reusit să părăsească ţara măcinată de conflict, afganii sunt cu gandul tot acasă

Cei mai norocoşi dintre ei, care au reuşit să primească viză din partea Statelor Unite, încearcă acum să se bucure de o nouă etapă a vieţii.

SUA a anunţat că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui membru al grupării ISIS, suspect pentru plănuirea unor noi atacuri la Kabul. De asemenea, din cauza faptului că numeroşi medici au părăsit ţara, sistemul sanitar trece printr-o criză majoră. Din acest motiv, talibanii au cerut femeilor să revină la muncă

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt