Discuţie telefonică Biden- Zelenski privind capacităţile militare ''suplimentare'' pentru Ucraina

Discuţie telefonică Biden- Zelenski privind capacităţile militare ''suplimentare'' pentru Ucraina
Profimedia

Preşedintele SUA, Joe Biden, a discutat miercuri cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski despre capacităţi militare "suplimentare" necesare pentru a ajuta armata ucraineană "să-şi apere ţara", a declarat Casa Albă, potrivit AFP.

"Liderii au evocat modul în care SUA lucrează zi şi noapte pentru a răspunde principalelor solicitări făcute de Ucraina în materie de ajutor de securitate", precum şi "eforturile persistente întreprinse de SUA şi aliaţii şi partenerii lor pentru a identifica capacităţi suplimentare de a ajuta armata ucraineană în apărarea ţării sale", a afirmat executivul american într-un comunicat după o convorbire de 55 de minute între cei doi preşedinţi.

Preşedinţia americană a adăugat că cei doi lideri au subliniat impactul "hotărâtor" al armelor furnizate de americani asupra desfăşurării conflictului.

"Între altele, preşedintele Biden l-a informat pe preşedintele Zelenski că SUA intenţionează să acorde guvernului ucrainean 500 milioane de dolari ca ajutor bugetar direct", a precizat Casa Albă.

Şeful statului ucrainean a indicat la rândul său pe Twitter că "şi-a prezentat propria analiză asupra situaţiei de pe câmpul de luptă şi de la masa negocierilor", la o zi după o nouă rundă de convorbiri între Kiev şi Moscova.

"Am vorbit despre sprijinul defensiv specific, despre un nou pachet de sancţiuni sporite şi despre ajutorul macrofinanciar şi umanitar", a adăugat el.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt