Delir imperialist la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus: Basarabia, sub „ocupaţie” românească a sărăcit. Cum se răzbună ruşii pe noi

Delir imperialist la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus: Basarabia, sub „ocupaţie” românească a sărăcit. Cum se răzbună ruşii pe noi

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a avut miercuri, în briefingul său de presă, un lung comentariu despre „Situaţia din Moldova”, reluându-şi atacurile obişnuite la adresa conducerii proeuropene a ţării în condiţiile în care aceasta se pregăteşte de alegeri prezidenţiale la 20 octombrie.
Zaharova a remarcat în context vizita premierului Marcel Ciolacu la Chişinău, faţă de care a avut remarci ironice, acuzând din nou România că vrea să acapareze Republica Moldova. Consulatul României de la Rostov pe Don a primit notificare că trebuie să se închidă începând cu data de 14 octombrie, a mai anunţat Zaharova. Decizia închiderii fusese luată de Moscova la sfârşitul anului trecut.
„În paralel, continuă vizitele în Moldova ale politicienilor şi funcţionarilor occidentali care militează deschis pentru "opţiunea europeană". La 4 octombrie anul acesta, la Chişinău, premierul român M. Ciolacu a îndemnat conducerea moldoveană să lucreze mai activ pentru ca cetăţenii "să înţeleagă clar că viitorul Moldovei este în UE". Dar de ce a fost el timid? Ar fi trebuit să spună aşa: nu în UE, ci în România. Asta este ceea ce vor ei” - a spus Maria Zaharova.
Ea l-a citat pe Ciolacu care ar fi spus că Rusia „va duce ţara în izolare şi sărăcie” şi a comentat ironic: „Vedem cât de "prosperă" este Uniunea Europeană”, informează news.ro.

Afla mai multe desprerusiamaebasarabia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt