Cuvântul „înscenare”, viralizat pe reţelele de socializare după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

Cuvântul „înscenare”, viralizat pe reţelele de socializare după tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump

"Înscenare". La câteva minute de la aflarea veştii despre tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, acest cuvânt era în trend pe X în Statele Unite.
Este un cuvânt care a devenit sinonim cu teoriile conspiraţiei vehiculate marginal pe reţelele sociale, adesea pentru a pune la îndoială un atac. Însă, în 24 de ore, cuvântul a inundat conversaţia online obişnuită, iar postările pline de speculaţii lipsite de dovezi, pline de ură şi abuzive au adunat milioane de vizualizări pe X, relatează BBC.
Tentativele de asasinare a preşedinţilor americani au fost în trecut un magnet pentru conspiraţii. Asasinarea lui John F. Kennedy în noiembrie 1963 este cel mai cunoscut caz. A fost primul care s-a desfăşurat în timp real, aşa că nu este surprinzător că au înflorit zvonuri nefondate.
Dar ceea ce a ieşit în evidenţă acum este modul în care această frenezie a cuprins toate părţile spectrului politic. Nu s-a limitat la grupuri de susţinători politici. A intrat în mod activ ca recomandare în fluxurile "Pentru tine" ale utilizatorilor, în timp ce aceştia încercau să înţeleagă ce s-a întâmplat. Şi adesea a fost vorba de postări ale utilizatorilor care au cumpărat bife albastre, oferindu-le o proeminenţă mai mare.

Afla mai multe despretrumptentativaimpuscat
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt