Cu un pas mai aproape de Schengen

Cu un pas mai aproape de Schengen

,,România este pregătită să intre în #Schengen." Nu o spun doar autorităţile de la noi, ci membrii Comisiei Europene care au făcut public raportul de evaluare al ţării noastre. ,,Aşteptarea a fost prea lungă, este timpul să le spunem bun venit", susţine comisarul european pentru Afaceri Interne. Pe 8 decembrie, România va afla dacă se alătură spaţiului Schengen.

România este, aşadar, cu un pas mai aproape de spaţiul Schengen. Comisia Europeană a publicat raportul de evaluare al României, după ce în ţara noastră au venit mai multe comisii şi au verificat dacă îndeplinim condiţiile de aderare.

Decizia finală va fi luată pe 8 decembrie, la Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne. Oficialii români, dar şi cei europeni, spun că ţara noastră este pregătită să intre în spaţiul Schengen încă de acum 11 ani.

,,Comisia Europeană a reconfirmat astăzi că România este gata şi trebuie să intre în Schengen. Noi îndeplinim criteriile încă din 2011. Suntem pregătiţi să ne îndeplinim responsabilităţile şi să facem parte din Schengen, ca simbol al uneiintegrări europene aprofundate”, a scris premierul Nicoale Ciucă pe contul său de Twitter.

Până acum, Olanda s-a opus vehement aderării noatre la Schengen, însă autorităţile române spun că până pe 8 decembrie speră ca Olanda să accepte ca România să fie parte din comunitate. Spaţiul Schengen înseamnă un spaţiu european fără frontiere, iar din el fac parte, în prezent, 26 de ţări.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt