Civilii cuceresc spaţiul

Civilii cuceresc spaţiul

O nouă pagină în istoria turismului spaţial va fi scrisă în această noapte de Space X. Compania miliardarului Elon
Musk va trimite în spaţiu primul echipaj format exclusiv din civili. Patru astronauţi amatori vor călători dincolo de limita atmosferei Pământului cu ajutorul capsulei Resilience, construită special pentru marele eveniment.

La baza aeriană din Florida se fac ultimele pregătiri pentru lansarea rachetei pe orbita Pământului! Timp de şase luni, doi bărbaţi şi două femei s-au antrenat intens pentru misiunea Inspiration Four, care va dura trei zile. Comandantul echipajului este miliardarul Jared Isaacman, cel care le-a plătit biletele şi celorlalţi pasageri aleşi de el. Deşi costul călătoriei nu a fost dezvăluit, se vehiculează o sumă de zeci de milioane de dolari pentru fiecare loc.

Jared Isaacman a închiriat capsula Crew Dragon încă de anul trecut, însă a fost modificată special pentru acest zbor şi a primit denumirea Resilience. Turiştii spaţiali vor zbura în jurul Pământului pe o orbită joasă, la aproximativ 570 de kilometri altitudine. Pe lângă milardar, echipajul include şi o asistentă medicală - supravieţuitoare a cancerului, o profesoară de geologie şi un inginer de date.

Spre deosebire de miliardarii Jeff Bezos şi Richard Branson care au zburat deja în spaţiu, Elon Musk a ales să nu se urce încă la bordul capsulei sale Resilience.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt