Cinci poliţişti olandezi răniţi în cursul nopţii în urma protestelor împotriva noilor restricţii anticoronavirus

Cinci poliţişti olandezi răniţi în cursul nopţii în urma protestelor împotriva noilor restricţii anticoronavirus

Cinci poliţişti au fost răniţi în cursul nopţii în cadrul violenţelor care au însoţit pe alocuri protestele împotriva noilor restricţii anticoronavirus din regatul Ţărilor de Jos, relatează duminică dpa.

În mai multe oraşe olandeze au fost raportate perturbări cum ar fi mici incendii declanşate de artificii aruncate de protestatari sau distrugerea de semne de trafic. În cel puţin un caz o persoană a aruncat o piatră pe geamul unei ambulanţe care transporta un pacient.

Poliţia a anunţat pe Twitter că au fost operate şapte arestări. Agenţii au fost ajutaţi să "restaureze ordinea publică" de unităţi călare şi de câini poliţişti.

Protestele pe alocuri violente au continuat în mai multe oraşe olandeze după ce vineri şi sâmbătă devreme s-au concentrat la Rotterdam, unde poliţia a tras asupra mulţimii şi patru oameni au fost duşi la spital cu răni provocate de gloanţe, notează dpa.

Sâmbătă reţelele sociale erau pline de apeluri la manifestaţii şi confruntări cu poliţia, ceea ce a determinat o prezenţă sporită a forţelor de ordine la Amsterdam şi Rotterdam.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt