Cele două avioane militare ale Ungariei au părăsit Afganistanul

Cele două avioane militare ale Ungariei au părăsit Afganistanul

Cele două avioane militare şi toate trupele care iau parte la evacuări ale Ungariei au părăsit Afganistanul şi s-au întors în siguranţă în ţară, a informat joi printr-un comunicat Ministerul Apărării de la Budapesta, potrivit Reuters.

Miercuri, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat că zborurile de evacuare ale Ungariei din Afganistan se apropie de final, după ce Budapesta a transportat pe cale aeriană peste 500 de persoane de la Kabul.

Presiunea de a finaliza evacuarea a mii de străini şi afgani care au ajutat ţările occidentale în cei 20 de ani de război împotriva talibanilor s-a intensificat, în contextul în care trupele SUA şi ale aliaţilor urmează să părăsească aeroportul din capitala afgană săptămâna viitoare.

Statele Unite şi aliaţii le-au cerut joi oamenilor să se îndepărteze de aeroportul din Kabul din cauza ameninţării unui atac al Statului Islamic, în contextul în care trupele occidentale se grăbesc să evacueze cât mai mulţi afgani posibil până la termenul limită de 31 august.

Ungaria, ţară care se opune migraţiei ilegale spre Europa, a respins orice planuri de a găzdui un număr mare de refugiaţi afgani şi a spus că va evacua doar persoane ale căror vieţi sunt în pericol din cauza sprijinului pentru prezenţa NATO în Afganistan. 

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt