Casa Albă cere Chinei informaţii clare despre starea tenismenei Peng Shuan, dispărută după ce a acuzat de viol un oficial chinez

Casa Albă cere Chinei informaţii clare despre starea tenismenei Peng Shuan, dispărută după ce a acuzat de viol un oficial chinez

Autorităţile americane s-au declarat „profund îngrijorate” în ceea ce priveşte starea tensimenei chineze Peng Shuan, despre care nu s-a mai auzit nimic după ce sportiva a acuzat că a fost violată de un înalt funcţionar al Partidului Comunist Chinez. Casa Albă a solicitat Chinei să furnizeze „informaţii verificabile din surse independente" referitoare la locul unde se află Peng Shuan şi starea sa de sănătate , informează BBC.

În urmă cu două săptămâni, Peng Shuai, una dintre cele mai cunoscute jucătoare de tenis din China, l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a abuzat-o sexual timp de cel puţin 10 ani. Totodată, Peng l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli că a forţat-o să facă sex în casa lui în urmă cu trei ani, într-un mesaj publicat pe contul de Weibo, platforma similară Twitter din China.

Postarea a fost ştearsă la 30 de minute după publicare, iar Peng nu a mai fost văzută în public. Contul ei, care are peste jumătate de milion de urmăritori, este în continuare blocat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt