Avion de vânătoare prăbuşit în Rusia peste un bloc de locuinţe

Avion de vânătoare prăbuşit în Rusia peste un bloc de locuinţe

Atacurile Rusiei nu s-au oprit nici astăzi, iar Ucraina continuă şi ea contraofensiva. Cele două ţări se acuză reciproc de bombardamente, iar civilii sunt primii care suportă consecinţele. Pe teritoriul Federaţiei Ruse a avut loc o nouă tragedie aviatică. Un avion militar s-a prăbuşit într-un cartier rezidenţial din Siberia, în timpul unor teste.

Avionul de vânătoare s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din Irkuţk. Piloţii s-ar fi sufocat şi au murit după ce aparatul de zbor s-a depresurizat. Avionul a rămas fără combustibil şi s-a prăbuşit peste un bloc de locuinţe. Conform presei locale, armata rusă efectua teste de zbor pentru mai multe aeronave SU-30. Este al doilea avion militar care se prăbuşeşte în Rusia în ultimele cinci zile.

Pe teritoriul Ucrainei, peste un milion de locuinţe nu au nici acum curent electric. Autorităţile impun în continuare restricţii şi cer utilizarea energiei electrice cu prudenţă. Curentul se întrerupe temporar în Kiev şi în alte şapte regiuni. În Harkov, străzi întregi sunt în beznă, iar oamenii se descurcă din ce în ce mai greu.

În acest timp, în Herson, regiune alipită Rusiei după referendum, evacuările civililor sunt în toi. Până acum, 25.000 de oameni şi-au părăsit locuinţele. Deşi pleacă fără să ştie când şi dacă se vor mai întoarce acasă, încearcă să-şi păstreze speranţa.

Ministrul Apărării din Federaţia Rusă le-a transmis telefonic omologilor săi din Marea Britanie, Franţa şi Turcia îngrijorarea sa că Ucraina ar putea folosi o ,,bombă murdară”. De cealaltă parte, Rusia ar pregăti un atac sub steag fals în Herson, acuză Ucraina.

Declaraţia care a provocat însă şoc este cea a unui moderator de la postul Russia Today care a îndemnat, în direct, la genocid. La scurt timp, postul de televiziune a anunţat că l-a concediat. Propagandistul şi-a cerut scuze pentru comentariile sale pe un canal de Telegram.

foto: twitter.com/TpyxaNews

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt