Armata israeliană a anunţat în premieră o pauză umanitară în oraşul Gaza

Armata israeliană a anunţat în premieră o pauză umanitară în oraşul Gaza

Pentru prima dată, armata israeliană a anunţat miercuri o pauză umanitară de patru ore în trei mari cartiere centrale din oraşul Gaza, pentru a permite locuitorilor să se aprovizioneze cu apă şi alimente - însă oamenii de acolo se plâng de lipsa apei şi a alimentelor, relatează BBC, citat de news.ro.
Pe de altă parte, pe cele opt fronturi de luptă, confruntările au continuat într-un ritm mai lent decât marţi, relatează corespondentul BBC. Forţele terestre israeliene au continuat să controleze drumul de coastă strategic aflat la vest de oraşul Gaza şi au înăsprit asediul în jurul oraşului.
 
La primele ore ale dimineţii, loviturile aeriene s-au concentrat asupra oraşului Deir al-Balah din centrul Fâşiei Gaza şi asupra oraşelor din nord, inclusiv în Gaza City, unde 40 de palestinieni au fost ucişi şi zeci au fost răniţi. În ceea ce priveşte numărul de lovituri aeriene, ziua de miercuri este diferită. Este cel mai mic de când a început războiul în întreaga Fâşie Gaza, relatează corespondentul BBC, care se află în sud.
 
Între timp, mii de oameni strămutaţi din cauza luptelor din nord au continuat să fugă pe jos pe autostrada Salah al-Din, la sud de râul Wadi Gaza. Armata israeliană a prelungit miercuri cu o oră tronsonul de evacuare a civililor pe coridorul de securitate, pentru a pleca din nordul Fâşiei Gaza spre sud, din cauza a ceea ce a numit un "răspuns substanţial". Iniţial, ruta fusese deschisă pentru o fereastră de patru ore pentru a permite civililor să fugă spre sud.
 
Dar, potrivit unei postări pe X, Cogat, o unitate a Ministerului israelian al Apărării, a declarat că armata "a extins coridorul de evacuare cu o oră în plus, până astăzi la ora 15:00, permiţând multor alţi locuitori din Gaza să se deplaseze spre sud pentru siguranţa lor".
 
Nu se ştie câte persoane au folosit traseul miercuri. ONU a declarat că marţi numărul total a fost de 15.000.
 
Armata israeliană susţine că au mai rămas circa 100.000 de oameni în partea de nord a Fâşiei Gaza.

Afla mai multe despregazaisraelrazboicivili
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt