Angelina Jolie a publicat scrisoarea unei tinere afgane despre drepturile femeilor în timpul regimului taliban

Angelina Jolie a publicat scrisoarea unei tinere afgane despre drepturile femeilor în timpul regimului taliban
UNHCR Special Envoy Angelina Jolie stands to leave after giving the keynote address to delegates at the 2017 United Nations Peacekeeping Defence Ministerial conference in Vancouver, British Columbia, on Wednesday, Nov. 15, 2017. (Darryl Dyck/The Canadian Press via AP)

O scrisoare adresată actriţei americane Angelina Jolie detaliază situaţia drepturilor fundamentale care le sunt negate femeilor din Afganistan după ce trupele talibanilor au preluat anul trecut controlul asupra acestei ţări, informează DPA.

Angelina Jolie a distribuit această scrisoare pe Instagram şi a spus că a primit-o de la o tânără afgană care nu a mai putut să meargă la şcoală după ce talibanii au preluat controlul în Afganistan în vara anului 2021.

"Simt că femeile nu au niciun drept de a vorbi sau de a-şi promova ideile", afirmă autoarea scrisorii publicate de actriţa americană.

"Drepturile le sunt luate femeilor şi ele nu mai au voie să facă nimic în această ţară. În urmă cu câteva săptămâni, când talibanii au arestat două femei care şi-a ridicat glasurile pentru a cere drepturi pentru femei şi libertate, mi-am spus că acesta este sfârşitul şi că este posibil ca eu să nu mai pot să ies niciodată din casă sau chiar să nu mai pot să vorbesc niciodată în public, doar pentru că sunt fată", a adăugat tânăra afgană.

Talibanii au preluat puterea în Afganistan în august 2021.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt