Anchetă privind incendiile din Grecia, unele focare nu ar avea cauze naturale. De unde ar fi izbucnit focul care arde la nord de Atena

Anchetă privind incendiile din Grecia, unele focare nu ar avea cauze naturale. De unde ar fi izbucnit focul care arde la nord de Atena

Incendiile din Grecia se extind cu repeziciune dar ce e mai rău abia acum urmează, a avertizat premierul elen. Astăzi sunt prognozate rafale puternice de vânt, iar ţara este ca un butoi de pulbere, spune şeful guvernului de la Atena. Cele mai puternice şi periculoase focare sunt cele din Attica - din zona Atenei, cele din insula Evia şi cele din Elida, zonă din nord-vestul peninsulei Peloponez. În paralel, parchetul din Atena a început o anchetă în cazul incendiilor deoarece se bănuieşte că unele focare nu au pornit din cauza naturale.

Incendiile din nordul Atenei s-au extins cu repeziciune în mai multe direcţii. În cursul nopţii pompierii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a împiedica focul să ajungă la case, relatează presa elenă. Zeci de localităţi din nordul ţării au fost evacuate.

Flăcările au blocat autostrada care leagă sudul de nordul ţării. Circulaţia a fost închisă în ambele sensuri.

Castelul Regal Tatoi, acolo unde regele Mihai şi-a petrecut luna de miere, este în calea focului. Unele obiecte istorice care au aparţinut regilor şi reginelor Greciei au fost mutate la loc sigur.

Afla mai multe despreanchetagreciaincendii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt