ANALIZĂ CNN: Curentul subteran al violenţei este o umbră constantă asupra politicii americane

ANALIZĂ CNN: Curentul subteran al violenţei este o umbră constantă asupra politicii americane

Nu există vreun manual politic despre cum să facem faţă unei alte aparente tentative de asasinat împotriva unui candidat prezidenţial al unui partid major în doar câteva săptămâni până la alegeri, scrie CNN.
Dar acesta este momentul în care se află acum campaniile rivale după ceea ce pare o a doua încercare de a-l ucide pe candidatul republican Donald Trump, în cea mai recentă întorsătură a unui sezon politic care sfidează orice precedent şi evidenţiază polarizarea profundă a naţiunii.
De două ori în decurs de două luni, America a evitat cu stricteţe tragedia de a vedea o personalitate politică importantă asasinată în timpul unui sezon electoral – şi forţele toxice pe care un asemenea scandal le-ar putea declanşa într-o ţară devastată de diviziuni partizane viscerale.
Faptul că astfel de incidente se întâmplă vorbeşte despre curentul subteran al violenţei care este o umbră constantă asupra politicii americane, una care este exacerbată de disponibilitatea uşoară a armelor de foc. Ambii nominalizaţi se adresează acum mulţimilor în aer liber din spatele ecranelor antiglonţ. Vor exista acum noi temeri că o perioadă furtunoasă până în ziua alegerilor ar putea duce ţara mai departe pe un drum întunecat.
După decenii fără o tentativă de asasinat împotriva unui oficial de rang înalt al executivului, o realitate obsedante a fost reînviată în acest an: că cei care se oferă pentru cea mai înaltă funcţie îşi pun viaţa în pericol.
Fostul preşedinte este aproape sigur că va folosi cele mai recente evenimente pentru a-şi consolida afirmaţia fără temei că este o victimă a persecuţiei menite să-l ţină de la putere. Dar este prea devreme să spunem dacă a doua tentativă aparentă de asasinat va avea un impact politic mai mare decât prima.
În cele din urmă, va reveni alegătorilor să tranşeze acest sezon de campanie imprevizibil şi periculos.

 

Afla mai multe desprecnntrumptentativa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt