Explozie de apeluri la DSP - Prima News

Explozie de apeluri la DSP

În doar patru zile, de când s-a introdus în București posibilitatea ca cei suspecți de COVID să sune la DSP și să
se programeze pentru test PCR gratuit, numărul apelurilor a crescut de peste 12 ori. Reprezentanții instituției le
recomandă celor care au simptome de COVID-19 să meargă se se testeze și la medicii de familie sau în farmaciile care fac astfel de teste gratuit, pentru a nu suprasolicita sistemul. Alte direcții de sănătate publică din țară sunt deja depășite de situație.

28 de centre de testare gratuită PCR au fost deschise în cele mai mari spitale din București. Cei care au simptome, trebuie să sune la DSP sau să se înregistreze online. Iar apelurile au explodat. Sâmbătă, 2.000 de persoane au sunat la DSP, iar duminică și luni aproximativ 4.000. Marți, însă, peste 25.000 de bucureșteni au sunat în call center.

Direcția de Sănătate Publică din județul Prahova, însă, a ajuns deja în situația de a fi copleșită. Numărul apelurilor sau dublat de la o săptămâna la alta.

Reprezentanții instituției au făcut apel la unitățile sanitare și autoritățile locale să detașeze personal care să ajute Direcția de Sănătate Publică. Medicii atrag, din nou, atenția că cei care se simt foarte rău și au forme grave de COVID- 19 trebuie să sune la 112, nu la DSP.Total
0
Shares
Total
0
Share