Expert: Niciun regim nu a fost înlocuit în Turcia fără violenţă şi fără o schimbare radicală. Schimbările acolo nu vin natural

Expert: Niciun regim nu a fost înlocuit în Turcia fără violenţă şi fără o schimbare radicală. Schimbările acolo nu vin natural

În Turcia, schimbările de regim nu vin prin alegeri, ci vin în urma unor violenţe în societate, a explicat la Prima News analistul de politică externă Ionuţ Cojocaru.

„Niciun regim nu a fost înlocuit în Turcia fără violenţă şi fără o schimbare radicală. Schimbările acolo nu vin natural, pentru turcul de rând organizarea alegerilor de către Erdogan şi pierderea acestora tot de către el este un motiv de îngrijorare”, a spus Cojocaru.

Analistul de politică externă Radu Comănescu, este de părere că Erdogan va avea în continuare un discurs ambivalent. Pe de o parte, va avea o relaţie pragmatică cu Occidentul, căruia îi va trasa însă linii roşii faţă de Turcia.

„Însă vom vedea o creştere în discursurile anti-occidentale, dar în zona de discurs politic. Erdogan e supărat pe Statele Unite din 2003 pentru intervenţia din Irak, care a destabilizat Turcia şi pe UE pentru lunga reţinere a Europei pentru a găsi o soluţie pentru Turcia”, a spus Comănescu.

Afla mai multe desprealegerierdoganturcia
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt