Expert: Dacă abandonăm acum Ucraina, va ajunge în situaţia Ceceniei

Expert: Dacă abandonăm acum Ucraina, va ajunge în situaţia Ceceniei

Tinerii ucraineni au avut un rol major în organizarea transportului refugiaţilor de război şi a distribuirii ajutoarelor la începutul războiului, a declarat la Prima News Alexandru Greceniuc, membru al Consiliului de tineret al preşedintelui Ucrainei.

„A fost o perioadă foarte grea pentru voluntari, care ajutau refugiaţii să plece din zonele atacate şi să le asigure mâncarea. Sunt greu de descris primele zile prin care am trecut atunci, veneau ajutoare de peste tot, care trebuiau transportate mai departe, către destinaţia finală. Tinerii au avut un loc major, pentru că prin curajul şi devotamentul lor am reuşit să evacuăm sute şi mii de persoane”, a povestit Greceniuc.

„Dacă abandonăm Ucraina, se va transforma în 20 de ani în Cecenia. În zona estică noi suntem obligaţi să rămânem împreună. Rusia este singurul imperiu care ne-a agresat în istorie şi care a rămas în picioare şi continuă politica de cucerire a teritoriilor din jur”, a spus Mihai Isac, redactor-şef politicaexternă.ro.

El consideră că Rusia va fi din ce în ce mai izolată în politica ei agresivă, întrucât până şi Suedia a renunţat la două secole de neutralitate şi a cerut aderarea la NATO. Acelaşi lucru l-a făcut şi Finlanda, care are o istorie tristă cu Rusia, de pe vremea lui Stalin, a spus Isac.

Afla mai multe desprerazboirusiaucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt