UPDATE - Resturi de la o dronă rusească au fost indentificate în Tulcea. Reacţiile autorităţilor

UPDATE - Resturi de la o dronă rusească au fost indentificate în Tulcea. Reacţiile autorităţilor

UPDATE - MApN anunţă că, în urma cărutărilor începute miercuri, după atacuri cu drone ale forţelor ruse în Ucraina,lângă graniţa cu România, au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2, în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea.
 
Forţele ucrainene au anunţat joi că au distrus 25 din cele 38 de drone ruseşti de atac lansate peste noapte, precizând că alte trei drone "au fost pierdute" după ce au trecut frontiera de stat cu România, informează Reuters.
 
"Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei", a declarat Mîkola Oleşciuk, comandantul forţelor aeriene din Ucraina. Şeful forţelor aeriene a precizat că alte trei drone "au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România", dar nu a dat mai multe detalii.
 
 
 
”În cursul nopţii trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj de tip RO-Alert pentru zona de Nord a judeţului Tulcea, prin care informa populaţia despre posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian,  pe teritoriul din apropierea graniţei cu Ucraina.Menţionăm încă o dată că rolul mesajului este unul de informare şi prevenire a populaţiei din zona în care acesta este transmis şi trebuie tratat ca atare!”, anunţă joi dimineaţă ISU Tulcea.
 
Reprezentanţii ISU roagă cetăţenii să nu intre în panică, să urmeze indicaţiile si sfaturile din mesajul RO-Alert, iar dacă nu se simt în siguranţă sau au nevoie de ajutor şi sprijin să apeleze pentru ajutor numărul unic de urgenţă 112.
ceasta este al doilea mesaj de informare transmis populaţiei din zona de Nord a judeţului Tulcea în 24 de ore.
Nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgenţă, notează news.ro.

 

Afla mai multe despretulcearazboiucraina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt