ONU afirmă că Gaza a devenit cel mai periculos loc din lume pentru jurnalişti şi familiile lor

ONU afirmă că Gaza a devenit cel mai periculos loc din lume pentru jurnalişti şi familiile lor
foto: Pixabay

Gaza a devenit cel mai periculos loc din lume pentru jurnalişti şi familiile lor, potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, relatează CNN.
De la atacurile din 7 octombrie, cel puţin 57 de jurnalişti palestinieni au fost ucişi în Gaza, potrivit Comitetului pentru protecţia jurnaliştilor (CPJ).
În total, cel puţin 64 de jurnalişti au fost ucişi de la 7 octombrie, printre care patru jurnalişti israelieni şi trei libanezi, a precizat organizaţia. Jurnaliştii "au ţinut lumea informată în timp real despre ororile pe care le îndură civilii din Gaza. Dedicarea lor merită un omagiu. Dar, unul câte unul, aceşti ochi pe teren se întunecă", a declarat ONU într-un comunicat al Biroului ONU pentru Drepturile Omului din Teritoriile Palestiniene Ocupate.
Organizaţia ONU s-a declarat, de asemenea, îngrijorată de afirmaţiile larg răspândite potrivit cărora jurnalişti şi lucrători din mass-media au primit telefoane de ameninţare şi intimidare din partea personalului de securitate israelian, potrivit declaraţiei. Uciderea şi strămutarea forţată a jurnaliştilor au împiedicat capacitatea acestora de a relata la faţa locului în Gaza, se mai arată în declaraţie.

Afla mai multe despregazajurnalistipericolonu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt