MApN: Încercările de a prezenta măsurile de întărire a capacităţii de apărare a României şi NATO drept acte de trădare naţională se înscriu în tiparul campaniilor de dezinformare, desfăşurate inclusiv de actori statali

MApN: Încercările de a prezenta măsurile de întărire a capacităţii de apărare a României şi NATO drept acte de trădare naţională se înscriu în tiparul campaniilor de dezinformare, desfăşurate inclusiv de actori statali

Ministerul Apărării Naţionale reacţionează la mai multe dezinformări făcute de diferiţi utilizatori pe Facebook şi pe TikTok potrivit cărora cetăţenii României vor fi trimişi să lupte în Ucraina, adoptarea a două proiecte de lege în Camera Deputaţilor înseamnă instaurarea unei dictaturi în militare sau comanda Armatei Române va fi cedată către armate străine sau către NATO sau Bruxelles.
MApN consideră că încercările de a prezenta măsurile concrete de întărire a capacităţii de apărare a României şi a NATO drept acte de trădare naţională se înscriu în tiparul campaniilor de dezinformare desfăşurate în spaţiul public din ţara noastră, inclusiv de actori statali cu o agendă contrarară suveranităţii României şi împotriva NATO, „prin care se încearcă inducerea unui climat de panică şi de slăbire a încrederii în capacitatea instituţiilor din sistemul naţional de securitate de a-şi îndeplini misiunile constituţionale”.
Inforadar, platforma de ştiri a Ministerului Apărării Naţionale, a transmis că adoptarea, la 19 februarie, în Camera Deputaţilor, a două proiecte de lege iniţiate de Ministerul Apărării Naţionale a generat o campanie extinsă de dezinformări şi informaţii false distribuite masiv de o serie de utilizatori din România pe diferite platforme digitale.
Cele două proiecte de lege adoptate sunt  Proiectul de Lege privind desfăşurarea pe timp de pace a misiunilor şi operaţiilor militare pe teritoriul statului român (PL-x nr. 5/2025) şi Proiectul de Lege privind controlul utilizării spaţiului aerian naţional (PL-x nr. 6/2025).
”O serie de postări afirmă în mod fals că aceste proiecte nu ar fi parcurs procesul de transparenţă decizională cerut de lege. Aşa cum am prezentat şi în alte postări pe această platformă, pentru fiecare dintre aceste proiecte legislative, Ministerul Apărării Naţionale a parcurs toţi paşii procedurali impuşi, fiind organizate inclusiv dezbateri publice, aşa cum poate fi observat din consultarea secţiunii Proiecte de acte normative aflate în procedură de transparenţă decizională, de pe pagina de internet a MApN, citată de news.ro.

Afla mai multe despremapnapararemasurinato
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt