FOTO - O casă a explodat, iar concentraţia de metan din zonă a ajuns la 74 la sută. Intervenţie de urgenţă după ce un bărbat a forat un puţ

FOTO - O casă a explodat, iar concentraţia de metan din zonă a ajuns la 74 la sută. Intervenţie de urgenţă după ce un bărbat a forat un puţ
foto: ISU Dolj

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj se întruneşte în şedinţă, duminică, după ce o casă din satul Bâzdâna a fost distrusă de o explozie, zilele trecute, iar proprietarul a ajuns la spital cu arsuri. În zonă, concentraţia de gaz metan a ajuns la 74 la sută.
”Am monitorizat zona, împreună cu Serviciul Voluntar şi CBRN a făcut măsurători dimineaţa, la prânz şi seara. Cele mai recente măsurători, cele de dimineaţă, arătau o concentraţie de 74 la sută metan, lângă puţ, 5,5 la sută lângă o aneză aflată la 5 metri de puţ şi 5,5 la sută în zona beciului locuinţei”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj, scrie news.ro.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj se va întruni duminică în şedinţă, pentru a discuta situaţia privind concentraţia mare de metan din curtea casei distrusă de explozie.
În urmă cu două zile, un bărbat din Dolj a ajuns în stare gravă la spital cu arsuri de gradele 1 şi 2, după ce locuinţa în care se afla a explodat. Acesta ar fi descoperit o pungă cu gaze în curtea sa din satul Bâzdâna, comuna Calopăr, în urmă cu doi ani, moment în care a alertat şi autorităţile, însă nu a fost luată nicio măsură. Acum, bărbatul a forat un puţ în curtea locuinţei, iar gazul a ars timp de aproximativ o săptămână, până s-a produs explozia.

Afla mai multe despredoljcasaexploziemetan
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt