FOTO - Lebădă prinsă într-un fir de gută, salvată de către pompieri

FOTO - Lebădă prinsă într-un fir de gută, salvată de către pompieri

Pompierii argeşeni au intervenit, duminică, pentru eliberarea unei lebede care a rămas blocată pe un lac după ce s-a prins într-un fir de aţă de pescuit. Ea a fost dus la mal şi, după ce guta care i se înfăşurase de picior a fost tăiată, pasărea a fost eliberată.
Intervenţia pompierilor argeşeni a avut loc duminică după amiază, în jurul orei 15:30 pe un lac din localitatea Călineşti.
”Apelul la 112 anunţa că o lebădă a rămas blocată pe un lac, după ce s-a prins într-un fir de aţă de pescuit. Echipajul de pompieri, ajuns la locul solicitării, a găsit lebăda în apropierea malului, fiind ţinută captivă de aţa în care se înfăşurase bine de tot, cel mai probabil în urma nenumăratelor încercări de a se elibera. Pentru a o scoate de acolo, unul dintre pompieri s-a echipat corespunzător şi a intrat după ea, reuşind să o aducă pe mal, pentru a îndepărta restul de aţă”, transmit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.
După ce a fost eliberată şi curăţată de aţa de pescuit, lebăda a fost eliberată şi s-a întors la celelalte lebede de pe lac.

Afla mai multe desprelebadapompierisalvare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt