Acuzaţii de rasism la adresa unor poliţişti

Acuzaţii de rasism la adresa unor poliţişti

Acuzaţii de rasim şi comportament abuziv la Poliţia locală a Sectorului 2 al Capitalei. Agenţii sunt anchetaţi pentru modul în care au intervenit în urma unei sesizări pentru deranjarea liniştii publice. Oamenii legii s-ar fi adresat cu apelative rasiste, ar fi bătut un om şi ar fi bruscat femei şi copii. Reclamanţii ameninţă cu judecata şi aşteaptă o reacţie fermă din partea autorităţilor.

Aceste scene au avut loc aproape de miezul nopţii, după ce locuitorii din jurul parcului Sfântul Ştefan au reclamat că în zonă sunt mai multe persoane care consumă alcool şi deranjează liniştea publică. Scandalul a pornit de la faptul că unul dintre cetăţeni nu a vrut să se legitimeze la solicitarea Poliţiei Locale. Acesta se apără, spunând că poliţiştii i-au bruscat copilul.

Omul reclamă că a fost bătut atât înainte de a fi urcat în maşină, dar mai ales după. Iar de la secţia de poliţie a ajuns direct la spital.

Intervenţia dură a poliţie este confirmată de paznicul parcului. Omul spune că aproape în fiecare seară în parc se strâng oameni care îi deranjează pe riverani.

Cu ajutorul unei asociaţii menite să apăre drepturile romilor, reclamanţii vor să mute scandalul în instanţă.

Incidentul este acum pe masa Poliţiei Locale Sector 2, cât şi a Poliţiei Române. În funcţie de rezultatul anchetei, primarul spune că va lua măsuri.

Reclamantul este şi el cercetat în stare de libertate, pentru infracţiunea de ultraj.

Afla mai multe desprepolitistirasismacuzatiisector 2
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt