Efectele Brexit. Până când se va putea intra cu buletinul în Marea Britanie

Efectele Brexit. Până când se va putea intra cu buletinul în Marea Britanie

În contextul Brexit, românii vor mai putea intra în Marea Britanie cu buletinul doar până la 30 septembrie 2021. Ambasada României la Londra a precizat că cetăţenii români care intenţionează să călătorească în această ţară vor avea nevoie de paşaport după această dată.

Cartea de identitate va mai putea fi folosită doar până la data 30 septembrie 2021 ca document în călătorie în Regatul Unit de către cetăţenii români care intenţionează să vină în această ţară pentru a se întâlni cu cei dragi, prieteni sau membri de familie sau în scop turistic, aminteşte Ambasada României la Londra, într-o postare făcută marţi pe Facebook.

Cetăţenii români care au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie până la 31 decembrie 2025.

Potrivit site-ului guvernului britanic, citat de Agerpres, până la 1 octombrie 2021 cetăţenii Uniunii Europene, Islandei, Norvegiei, Liechtensteinului şi Elveţiei pot intra în Regatul Unit cu paşaport sau document naţional de identitate la fel ca în prezent.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt