Spital, aproape de redeschidere după 11 ani

Spital, aproape de redeschidere după 11 ani

Aproape 40 de mii de persoane, din trei judeţe, sunt private de 11 ani de investigaţii medicale de specialitate. Asta după ce Guvernul a hotărât, în anul 2011, sistarea finanţării spitalului din oraşul harghitean Sărmaşu. Primăria locală a reluat demersurile pentru redeschiderea unităţii medicale, care se adresează în special bolnavilor cronici.

În zona Sărmaşului există un numar mare de bolnavi cronici, care pentru orice investigatie trebuie să se deplaseze cale de 42 de km pana la Luduş sau 60 de km pana la Targu Mures.

Nu doar localnicii şi-ar dori sa se redeschidă spitalul, ci si autorităţile, care se pregatesc intens pentru acest lucru.

Spitalul ar urma să aibă în jur de 20-25 de paturi. Insuficiente pentru o zonă în care locuiesc 35 - 40 de mii de persoane. Dar…decat nimic….pentru oameni tot este o speranţă.

Spitalul din Sărmaşu a fost inchis in 2011, cand Guvernul de la acea vreme a decis sistarea finanţării pe o perioadă de un an pentru 68 de spitale, lansand la latitudinea si puterea financiară a autorităţilor locale să decidă ce se va intampla cu acele unităţi medicale. De atunci, spitalul a fost transformat în Unitate de Primiri Urgente subordonată UPU SMURD Targu Mures, iar o parte a fost transfrmat în centru de ingrijire a varstincilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt