România deţine o treime din apele termale din Europa

România deţine o treime din apele termale din Europa

În vremuri bune, investeşti. Iar în vremuri de criză..investeşti - spune una din regulile de bază ale afacerilor. Cine şi-a dat seama că apele termale de la noi sunt o mină de aur face astfel de eforturi şi în pandemie. În timp ce alte staţiuni sunt în paragină, la Băile Felix s-a construit, în plină criză, un spital de tratament şi recuperare modern. În total, investiţiile în cel mai mare complex balnear din vestul ţării se ridică la 25 de milioane de euro, bani obţinuţi de-a lungul timpului din toate sursele: fonduri europene, guvernamentale, credite sau profit reinvestit. În ciuda problemelor din ultimul an, administratorii au făcut toate eforturile să nu-şi piardă nici angajaţii şi nici clienţii.

Complexul de la Băile Felix se întinde pe câteva hectare. În urmă cu 20 de ani, a fost construit primul hotel cu restaurant. A urmat aqua-parcul, care a fost extins treptat, iar acum a ajuns la 22 de bazine interioare şi exterioare, fiecare cu o anumită tematică şi funcţionalitate.

Anul trecut, în pandemie, a fost ridicat şi spitalul pentru recuperare neurologică, post-traumatică şi post-operatorie, care a costat 6 milioane de euro. Provocarea cea mai mare a fost păstrarea celor 145 de angajaţi ai complexului. Soluţia a fost şomajul tehnic.

Clienţii sunt acum mai prudenţi când îşi fac planuri

Pentru a-i fideliza, preţurile nu au mai crescut de doi ani.

Mai la sud, în judeţul Alba, o altă investiţie de 6 milioane şi jumătate de euro urmează să fie finalizată luna viitoare. Revin la viaţă Băile sărate de la Ocna Mureş, unde sunt tratate afecţiunile reumatice, locomotorii, neuropsihice şi ginecologice. Locul, dat uitării mult timp, şi-a pierdut însă statutul de staţiune balneară şi nu a putut atrage fonduri europene.

Autorităţile locale nu s-au lăsat şi, până la urmă, au făcut investiţia din fonduri proprii.

Iar în sălile de tratament, turiştii vor beneficia de fel şi fel de proceduri, împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj şi saună. Complexul balnear, unde va funcţiona şi o bază sportivă, va fi deschis publicului din primăvara viitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt