Anul acesta românii care au dus dorul sărbătorilor în familie şi-au dedicat tot timpul celor dragi. Pentru a evita să piardă timp în bucătărie, foarte multe doamne au lăsat planul pentru masa de sărbători în mâinile bucătarilor pricepuţi. În toată ţara, restaurantele, cofetăriile şi băcăniile au înregistrat comenzi record. La mare căutare au fost produsele tradiţionale însă, nu a lipsit cererea pentru mâncărurile mai exotice.
Sărbătorile au fost bucurie mare pentru proprietarii firmelor de catering din Banat. Numărul comenzilor s-a dublat faţă de Crăciun şi a crescut chiar şi cu 60-70 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. S-au schimbat, însă, şi gusturile.
Şi la Suceava oamenii au comandat sute de platouri tradiţionale.
Şi în judeţul Argeş, românii au preferat mâncarea tradiţională.
La cea mai mare brutărie din judeţ, angajaţii s-au apucat să muncească pentru comenzi cu două săptămâni înainte de Paşte.
Şi în Cluj-Napoca, multe familii au preferat să stea departe de cuptoarele încinse anul acesta şi au ales să îşi comande platourile cu prăjituri.
Anul acesta, cei care au ales să primească la uşă preparatele pentru masa de Paşte au cheltuit aproximativ
800- 900 de lei.