Probleme pentru producătorii de dulciuri. Cu cât au crescut preţurile la cacao în ultimul an

Probleme pentru producătorii de dulciuri. Cu cât au crescut preţurile la cacao în ultimul an
foto: Pixabay

Preţurile pentru cacao au devenit de trei ori mai mari în ultimul an, creând o mare problemă pentru producătorii de bomboane şi alte companii alimentare care folosesc ingredientul pentru a face ciocolată, transmite CNBC.
În ultimii ani, preţul pentru cacao s-a situat la aproximativ 2.500 de dolari pe tonă. Dar rapoartele despre o recoltă mai slabă decât erau aşteptările au declanşat îngrijorări cu privire la aprovizionare, declanşând creşterea cotaţiilor mărfii în ultimele luni.
Cacaoa a atins un preţ maxim istoric de peste 11.000 de dolari pe tonă în aprilie. Preţurile au scăzut uşor de atunci, dar acestea sunt încă cu mult peste ceea ce companiile alimentare sunt obişnuite să plătească, informează news.ro.

Afla mai multe despredulciuricacaopret
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt