Faţă de februarie 2020, momentul în care izbucnea pandemia, preţurile legumelor au crescut considerabil, arată datele oficiale ale institutului naţional de statistică. Au crescut însă doar în supermarket, căci producătorii din pieţe nu şi-au permis să ceară niciun ban în plus cumpărătorilor, dat fiind că de un an de zile au cele mai slabe vânzări. Cartofii sunt printre singurele legume al căror preţ a mai scăzut, chiar cu
aproape 30%, dar cu toate astea, se strică pe tarabele producătorilor înainte să fie cumpăraţi.
Producătorii români nu vor să audă de cifre şi statistici. De un an de zile încearcă să îşi dea marfa şi abia dacă ajung să vândă un sfert din cât o făceau în februarie 2020, înainte de pandemie. Ca să reuşească să mai vândă ceva, au scăzut preţurile la jumătate.
Cei care nu resimt schimbările sunt cumpărătorii. Cei mai mulţi se uită după calitate.
Datele oficiale mai arată că şi energia electrică s-a scumpit faţă de anul trecut. La fel şi serviciile de telefonie, cu 9%/.