Piaţa imobiliară din România este într-o continuă creştere. Preţul unui apartament aproape s-a dublat în decurs de 8 ani, iar cei care locuiau cu chirie în anul 2015, astăzi ar fi putut cumpăra locuinţa fără probleme. În tot acest proces al scumpirilor, cererea foarte mare în raport cu oferta destul de scăzută dar şi scumpirea masivă a mterialelor de construcţii a cântărit enorm.
Piaţa imobiliara din România s-a schimbat radical în ultimii opt ani. În 2015 un apartament cu două camere din Capitală costa în jur de 54.000 de euro. În prezent, preţul a ajuns la aproape 80.000 de euro. În aceeaşi perioadă a crescut considerabil şi preţul vilelor. Dacă în 2015 o casă de 200 de metri pătraţi se vindea cu 150.000 de euro, acum preţul depăşeşte 170.000 de euro.
Preţul locuinţelor a crescut şi din cauză că materia primă şi-a modificat preţul. Cel puţin în ultimul an, materialele de construcţii s-au scumpit semnificativ. Agenţii imobiliari nu au veşti bune deloc. În următorii ani, preţul apartamentelor va continua să crească. Chiar şi în aceste condiţii, cel mai bine ar fi ca oamenii să cumpere, nu să închirieze.
Specialiştii spun că preţurile au crescut şi pentru că salariul minim în domeniul construcţiilor a fost majora, ajungând la 4 mii de lei. Astfel, forţa de muncă a pus şi ea presiune pe costuri.