Peste 400 de mii de gălăţeni aşteaptă încă despăgubirile

Peste 400 de mii de gălăţeni aşteaptă încă despăgubirile

În prag de iarnă, mii de familii din Galaţi încă au gospodăriile distruse de inundaţiile de peste vară. Oamenii aşteaptă şi acum despăgubirile de la Guvern, care înseamnă aproape două milioane de euro. Unii primari din zonele calamitate spun că, în unele localităţi, nu a ajuns, nici până astăzi, vreo echipă de evaluare.

Mai mult de 30 de localitati din judetul Galati au avut de suferit in urma ploilor si inundaţiilor din vară, dar
despăgubirile pentru cei afectaţi, peste 400 de mii de oameni, întârzie să apară. Sătenii sunt supăraţi şi şi-au trimis reprezentanţii la Consiliul Judeţean să protesteze.

Galatiul a fost exceptat de la alocarea de fonduri in urma unor hotarâri de guvern, iar primarii, susţinuţi de Consiliul Judeţean, se plâng ca reabilitarile au fost efectuate din surse proprii, iar acum sunt nevoiţi să sisteze proiectele începute pentru ca si-au cheltuit tot bugetul. Iar de suferit, suferă tot localnicii.

Reprezentantul Guvernului in teritoriu sustine, insă, ca în judeţul Galaţi ar fi doar 14 localitati afectate, nu 30, aşa cum spun primarii.

Pentru că lucrurile sunt neclare, subprefectul cere acum o nouă raportare. Iar cei peste 400 de mii de oameni mai au de aşteptat până se fie despăgubiţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt