O nouă plafonare a poliţelor RCA

O nouă plafonare a poliţelor RCA

Autoritatea pentru Supraveghere Financiară nu renunţă la plafonarea preţului poliţelor RCA şi vine cu o nouă propunere. Tarifele să fie plafonate la nivelul din 28 februarie 2023. Adică la cel mai ridicat nivel de până acum, spun analiştii, care avertizează că această măsură va duce la preţuri şi mai mari. Şi service-urile sunt luate în vedere pentru o eventuală plafonare a reparaţiilor.

Ministerul Finanţelor a lansat în dezabtere publică noul proiect de plafonare a tarifelor poliţelor RCA. Aşadar, pentru o perioadă de 6 luni, vor fi luate în considerare doar preţurile practicate la data de 28 februarie 2023. Proiectul păstrează propunerea ca pentru brokeri comisionul să fie limitat la maximum 8%.

Deşi ASF spune că această plafonare va stabiliza piaţa, analiştii avertizează că totul va fi mai rău după cele 6 luni. În plus, perioada la care vor fi limitate tarifele este de altfel şi cea în care preţurile poliţelor RCA erau la cel mai înalt nivel de până acum. Consiliul Concurenţei vrea şi o plafonare în ceea ce priveşte costul reparaţiilor.

În noul proiect, ASF nu a introdus însă această prevedere, dar, pe viitor, este posibil ca preţurile practicate de service-uri să fie reglementate într-un proiect de lege.

Proiectul care plafonează preţul poliţelor RCA urmează să fie dezbătut şi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt