Nu cred că va ajuta TVA zero la alimente. Alte ţări au plafonat preţurile la alimente de bază

Nu cred că va ajuta TVA zero la alimente. Alte ţări au plafonat preţurile la alimente de bază

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la intrarea în sediul PSD, că nu consideră că măsura eliminării TVA la alimente „va ajuta”, acesta fiind deja redus. În ceea ce priveşte procentul de 9,4% din PIB alocat pensiilor, care este trecut în PNRR, Marcel Ciolacu spune că o soluţie tehnică pentru alocarea mai multor bani ar fi ca pilonul II să nu mai fie „prins în acest procent”.

„Nu cred că va ajuta TVA zero la alimente. Deja e redus. Am văzut alte ţări europene au luat alte măsuri. Au plafonat preţurile la alimente de bază, se pare că e mult mai bine”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu spunea în urmă cu trei săptămâni că susţine reducerea TVA la energie şi gaze naturale de la 1 februarie. „Putem reduce TVA-ul nu doar la energie, ci şi la gaze naturale - şi nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie. Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Aşa face Polonia, din 1 februarie: TVA zero la gaze, îngrăşăminte şi mâncare, plus taxe reduse la carburanţi. Acesta este modul corect de reacţie a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima şedinţă a liderilor coaliţiei”, a scris liderul PSD.

Afla mai multe desprealimentepreturitop stiritva
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt