Ministrul Finanţelor: Aria regimului de microîntreprinderi va fi limitată. Antreprenorii să nu mai poată să fragmenteze business-urile!

Ministrul Finanţelor: Aria regimului de microîntreprinderi va fi limitată. Antreprenorii să nu mai poată să fragmenteze business-urile!

Ministerul Finanţelor va analiza regimul pentru microîntreprinderi şi va limita aria de aplicabilitate a acestuia, a declarat pentru Profit.ro ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu. Modificările vor fi implementate gradual, în baza unei analize care va viza, de exemplu, limitarea fragmentării afacerilor pe mai multe firme, pentru a se încadra sub plafonul de 1 milion de euro care permite utilizarea impozitării pentru microîntreprinderi, folosirea microîntreprinderilor pentru a obţine venituri din muncă, nivelul de 1 milion de euro pentru aplicabilitate, dar şi restricţionarea desfăşurării unor activităţi în regim de microîntreprindere, potrivit ministrului.

Vîlceanu a transmis, în mai multe rânduri, că firmele/domeniile vizate de modificările fiscale asumate în PNRR vor fi consultate anterior implementării de măsuri. Modificarea regimului microîntreprinderilor este asumată cu transpunere în legislaţie la finalul anului 2022 şi cu implementare graduală pe parcursul anului 2023. De ce este important: Firmele mai mici, cu venituri sub 1 milion de euro, pot opta să plătească un impozit de 1% sau 3% pe venit în locul celui pe profit, care e de 16%.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt