Mii de miei crescuţi în obcinele Bucovinei se pregătesc să ia calea exportului. Cum se apropie Paştele, şi cererea internă
iese din amorţeală. Iar gurmanzii de la noi au descoperit şi ei gustul aparte al ovinelor crescute în nordul ţării. Aşa că nici
măcar preţurile sensibil mai mari nu afectează afacerile crescătorilor din zonă.
Mieii din rasa ţurcana bucălaie crescuţi în nordul Moldovei sunt tot mai apreciaţi de consumatorii de carne de oaie.
Pentru masa de Paşti, comenzile au început deja să curgă. Acest fermier din Fălticeni are anul acesta 800 de miei gata
de vânzare.
Spune că cea mai bună friptură este cea preparată din carnea mieilor de două luni.
Anul acesta, kilogramul de miel se vinde cu 20 de lei în viu şi cu 40 carcasă.
Tradiţional, cele mai multe comenzi vin din partea românilor care se întorc acasă de Paşti din străinătate.