Miel mai scump pentru masa de Paşte

Miel mai scump pentru masa de Paşte

Mielul este un preparat nelipsit de pe mesele de Paşti ale românilor. Însă, cei ce vor să se delecteze cu acest preparat şi anul acesta, vor aloca un buget mai mare, faţă de anul trecut. Cu toate acestea, comenzile pentru carnea de miel au crescut în această perioadă de 10 ori faţă de 2020, potrivit unui studiu recent, semn că românii refuză să renunţe la tradiţie, chiar dacă trebuie să dea şi 33 de lei pe un kilogram.

Cererile pentru carnea de miel au început să crească încă de la finalul lunii martie, când preţurile au fost şi ele vizibil mai mari. Faţă de 2020, anul acesta ne putem aştepta şi la scumpiri de peste 30%.

Dacă în anii trecuţi carnea se cumpăra din pieţe sau supermarketuri, anul acesta tendinţa de a muta cumpărăturile în online a avansat chiar şi în acest domeniu. Clienţii îşi pot face astfel rezervare la carne, iar aceştia vor fi asiguraţi că vor primi un produs proaspăt, tăiat cu cel mult 72 de ore înainte.

Comercianţii spun însă că preţul crescut îi face pe clienţi să fie puţin mai reticenţi, astfel încât au fost nevoiţi să găsească alte soluţii.

Şi în Vrancea a crescut preţul pentru carnea de miel. Animalul viu se vinde cu 15 lei pe kilogram de la fermieri, în
timp ce pentru cel gata tranşat va trebui să alocăm tot în jur de 30 de lei.

Afla mai multe desprekilogrammielpasteprettop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt