Majorarea preţului la energie, o problemă fără soluţie

Majorarea preţului la energie, o problemă fără soluţie

Românii par neajutoraţi în faţa facturilor uriaşe la gaz şi energie! Multi spun că au primit deja notificări privind
majorarea tarifelor iar altii au avut deja surpriza să primească facturi duble. Mai grav este că nimeni nu are soluţii. Desi a primit mii de notificări, ANRE ridică din umeri si ii sfătuieşte pe oameni să citească bine contractele semnate cu distribuitorii chiar dacă au fost de acord cu tarife variabile. Premierul dă asigurări, însă, că oamenii vor fi ajutaţi în această iarnă iar specula va fi pedepsită. Conform datelor, 10 milioane de romani vor primi ajutor de la stat pentru plata facturilor la energie.

În ultima perioadă, Agenţia Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei a primit peste 12 mii de reclamaţii de la consumatori. Printre ei, câteva mii denunţau preţuri prea mari la energie. De altfel, sunt şi consumatori care au fost notificaţi că de la 1 octombrie preţul va creşte şi cu peste sută la sută. Premierul promite insa că lucrurile nu vor rămâne aşa.

Vicepreşedintele ANRE spune că, înainte de a trimite o sesizare, toţi consumatorii nemulţumiţi trebuie să verifice…
ce-au semnat cu furnizorul.

Plafonarea preţurilor este departe de a se realiza. Premierul dă, însă, asigurări că cei cu venituri mici vor fi ajutaţi să treacă peste această iarnă.

O altă măsură pe care Agenţia Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei vrea să o ia este sancţionarea distribuitorilor care nu fac citirea contoarelor la timp. Din cauza regularizării la durate mari, unii consumatori s-au trezit cu facturi uriase. Conform legii insă, contoarele de gaze trebuie citite o dată la 3 luni iar la energie, la 6 luni.
Propunerea ANRE este ca cei care nu respectă legea , să despăgubească fiecare client cu 100 de lei. De altfel, în
ultimele luni distribuitorii din ţara noastră au plătit amenzi de aproape 3 milioane de lei pentru nereguli la citirea
contoarelor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt