Mai mulţi bani pentru antreprenori, în 2020

Mai mulţi bani pentru antreprenori, în 2020

In timp ce analistii vorbesc despre criză economică provocată de pandemie, din sectorul privat vin si vesti bune! Afacerile aflate la început de drum au avut mai multe oportunităţi de finanţare. Faţă de anii trecuţi start- up urile au avut mai multi bani la dispoziţi. Sumele pe care le-au putut accesa au fost cu 20% mai mari, reiese dintr-o analiză a Ernst and Young.

Economia locală rămâne un incubator pentru start-up-urile inovatoare din sectoarele aplicaţiilor software pentru întreprinderi şi cel al securităţii cibernetice. Acestea au atras aproape 40% din investiţii. UiPath, care în iulie a ajuns decacorn, a înregistrat o nouă rundă de finanţare în valoare de 225 de milioane de dolari. Asta înseamnă că start-up-ul înfiinţat în anul 2005 de Daniel Dines şi de Marius Tîrcă, a atras 86% din totalul capitalului din întregul ecosistem local, în 2020.

Dar banii nu sunt totul, atunci când îţi doreşti să ai propria afacere. Cei care se visează antreprenori au nevoie de mult mai mult.

Per total, valoarea medie a finanţărilor a depăşit 552.000 de euro pe rundă.

Cu o pondere de peste 90% în finanţările ecosistemului de start-up-uri din România din 2017 până în prezent, UiPath a poziţionat România timp de trei ani consecutivi în top 10 cele mai finanţate ecosisteme din Europa.

Anul viitor va marca începutul unei noi perioade de creştere a ecosistemului. Afirmaţia se bazează pe faptul că există mai multe companii mai mature din punct de vedere antreprenorial, comparativ cu anul 2017, când a început ascensiunea UiPath", mai precizează analiza EY.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt