Masa de Paşte este un lux anul acesta pentru foarte mulţi români . Faţă de anul trecut, preţul unui kilogram de miel este
aproape dublu. Bucureştenii, de exemplu, vor scoate din buzunare între 40-45 de lei pe un kilogram de carne de miel.
În acest caz mulţi spun că vor renunţa la miel de acest Paşte şi se vor orienta spre alte tipuri de carne cu un preţ mai
accesibil.
Anul trecut un kilogram de carne de miel se vindea cu 25 de lei. Anul acesta însă preţul aproape că s-a dublat. Un
kilogram de miel se găseşte acum şi la preţul de 50 de lei.
Comercianţii spun că de vină sunt scumpirile din ultima perioadă, la toate produsele.
Dacă preţurile la carne vor continua să crească este posibil ca mulţi oameni să renunţe la preparatele din miel de
sărbători.
Dacă nu va exista însă cerere pentru carnea scumpă, este posinil ca până de sărbătorile pascale preţul la carnea de
miel să coboare până la 30 lei/ kg. În caz contrar, producătorii riscă să rămână, în acest an, cu marfa nevândută.