Industria Horeca duce lipsă de angajaţi

Industria Horeca duce lipsă de angajaţi

Sărbătoarea Paştilor şi sezonul estival se apropie şi mulţi manageri de hoteluri şi restaurante se tem că nu vor putea
deschide localurile din cauza lipsei de angajaţi. Reprezentaţii industriei HoReCa susţin că au nevoie de cinci zeci de mii
de salariaţi în plus şi cer Guvernului soluţii pentru a angaja rapid muncitori străini.

Newton a venit sa munceasca pe litoral cu alti doi prieteni din Sri Lanka, la o cherhana din Agigea, unde mare parte din
personal este din Asia. Newton lucreaza aici de 2 ani si-n tot acest timp a reusit sa-nvete si cateva cuvinte in limba
romana.

La inceputul fiecarui sezon estival, industria HORECA se confrunta cu aceeasi problema: deficitul de personal

Daca unii au fost recrutati de catre restaurante, altii au fost angajati in hoteluri. Divyan a fost angajat la un hotel de 3
stele din Mamaia iar sarcinile lui zilnice tin de curatenia hotelului, la fel ca si in Sri Lanka.

Membrii unei asociatii din Constanta s-au gandit sa ajute industria HORECA oferindu-le refugiatilor din Ucraina un loc
de munca.

Asadar va trebui sa ne obisnuim cu faptul ca la vara vom vedea mai multi angajati straini si mai putini romani, pe
Litoral.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt