Reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) consideră că acordarea de facilităţi fiscale pentru educaţie timpurie reprezintă o măsură benefică pentru creşterea nivelului de educaţie din România şi precizează că, prin dialog, se pot găsi soluţii alternative, în urma unei analize de impact transparente.
"În ceea ce priveşte facilităţile fiscale pentru educaţie timpurie, mediul de afaceri a salutat măsura adoptată anul trecut de Parlamentul României şi şi-a manifestat interesul de a contribui la elaborarea normelor de aplicare, având în vedere că o parte din companii au acordat încă de la începutul anului 2021 aceste facilităţi angajaţilor. CDR consideră că măsura este benefică pentru creşterea nivelului de educaţie din România şi pentru stimularea angajaţilor cu copii şi consideră că, prin dialog, se pot găsi
soluţii alternative, în urma unei analize de impact transparente", se arată într-un comunicat al CDR remis luni AGERPRES.
Totodată, experţii CDR semnalează lipsa de claritate a legislaţiei privind tratamentul fiscal al tichetelor-cadou şi consideră că se impune o poziţie tranşantă din partea autorităţilor fiscale asupra modului de impozitare a acestora în prezent şi în viitor. Potrivit reprezentanţilor mediului de afaceri, aceste clarificări sunt necesare pentru o aplicare unitară în piaţă a fiscalităţii acestor instrumente de plată, eliminând concurenţa neloială, pe criterii fiscale, la care s-a ajuns în prezent.
agerpres.ro