Era banilor fizici se apropie de final; locul lor va fi luat de activele digitale în 5-10 ani (studiu)

Era banilor fizici se apropie de final; locul lor va fi luat de activele digitale în 5-10 ani (studiu)

Activele digitale ar putea înlocui monedele tradiţionale în următorii 5-10 ani, sunt de părere 76% dintre liderii de business din întreaga lume ce activează în diverse industrii, care au participat la cea mai recentă ediţie a studiului Deloitte Global Blockchain.

Această viziune este împărtăşită şi de trei sferturi dintre liderii din domeniul serviciilor financiare, care consideră că era banilor fizici se apropie de final.

De asemenea, studiul subliniază că serviciile financiare trebuie să accelereze procesele de modernizare a produselor şi de distribuţie a acestora pentru a contribui la creşterea economică, iar 73% dintre participanţii la studiu se tem că organizaţiile vor pierde avantajul competitiv dacă nu reuşesc să adopte tehnologii blockchain şi active digitale. În ciuda acestor provocări, 80% dintre respondenţi sunt optimişti cu privire la viitoarele oportunităţi de generare de venituri prin tehnologia blockchain, active digitale şi soluţii dedicate criptomonedelor.

Optimismul cu privire la potenţialul tehnologiilor de tip blockchain, al activelor digitale şi al soluţiilor dedicate criptomonedelor este temperat de unele obstacole, subliniază studiul, şase din zece respondenţi (63%) identificând barierele legate de reglementare ca fiind unele dintre cele mai mari provocări în folosirea bunurilor digitale.

Preocupările legate de securitate se află, de asemenea, printre acestea, 71% dintre respondenţi indicând securitatea cibernetică drept unul dintre cele mai mari obstacole.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt