Descifrarea facturilor ar putea fi mai uşoară

Descifrarea facturilor ar putea fi mai uşoară

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor se implică în criza facturilor la energie şi gaze. Reprezentanţii ANPC au cerut furnizorilor să trimită facturi care pot fi descifrate uşor de către populaţie. În plus, trebuie implementat un sistem care să anunţe consumatorul când depăşeşte limita stabilită de consum.

Conducerea ANPC a solicitat furnizorilor de nergie electrică să găsească o modalitate prin care facturile emise să fie pe înţelesul tuturor.

Preşedintele ANPC le-a mai solicitat furnizorilor să implementeze un sistem de alarmare prin care să anunţe
consumatorii când sunt pe punctul de a atinge limita până la care pot primi compensarea din partea statului.
Şi autorităţile locale se plâng de explozia preţurilor la facturi. Două ore au stat la Guvern reprezentanţii primarilor din toată ţara. După şedinţă, aceştia au transmis că premierul Nicolae Ciucă le-a dat asigurări că vor fi sprijiniţi.

În urmă cu câteva zile ANPC a cerut, doar de la un singur furnizor de energie electrică, refacerea a peste 2 milioane 200 de mii de facturi care au fost calculate greşit şi nu au fost compnsate. De asemenea, insitutţia a aplicat amenzi de peste 600 de mii de lei furnizorilor de energie în urma erorilor descoperite.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt