De ce locuinţa cumpărată pe credit care se plăteşte din chiria încasată nu este o investiţie bună

De ce locuinţa cumpărată pe credit care se plăteşte din chiria încasată nu este o investiţie bună

O eroare de logică este următoarea: locuinţa cumpărată pe credit care se plăteşte din chiria încasată este o investiţie foarte bună. FALS! Aceeaşi eroare de logică se întâmplă atunci când ne grăbim să luăm un credit pentru a evita chiria.

Ce înseamnă un randament bun? Cum se calculează randamentul mediu net în imobiliare? Ei bine, aşa cum am văzut deja, trebuie să considerăm doar încasările din chirie, având în vedere incertitudinea evoluţiei preţului în viitor.

Media chiriilor din marile oraşe a scăzut considerabil de la impactul pandemiei. Spre exemplu, un apartament de 2 camere se închiriază în Bucureşti la 370 euro / lună în decembrie 2020, conform mediei ofertelor publicate pe cele mai cunoscute site-uri de publicitate imobiliare. Ceea ce înseamnă o scădere cu aproximativ 10% faţă de începutul anului 2020 când chiria medie era aproape de 410 euro. În acelaşi timp, apartamente oferite spre închiriere au crescut cu aproape 60% doar în Bucureşti, +40% în Cluj sau Timişoara şi +30% în Constanţa.

Afla mai multe desprechiriecreditinvestitielocuinte
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt