Dacia reduce din nou preţurile Spring în România, pentru a compensa scăderea Rabla Plus

Dacia reduce din nou preţurile Spring în România, pentru a compensa scăderea Rabla Plus

Reducerea substanţială a subvenţiei pentru achiziţia de maşini electrice prin Programul Rabla şi Rabla Plus a determinat constructorul auto Dacia să ia măsuri similare cu cele de pe pieţele vest-europene afectate de decizii asemănătoare. În România, maşinile Spring cu livrare imediată au preţuri mai mici cu aproape 7.000 de euro şi cu livrare în ianuarie, conform datelor analizate de Profit.ro.

Românii care vor să-şi cumpere o Dacia Spring şi nu mai au răbdare să aştepte Programul Rabla Plus care ar trebui să demareze în februarie pot cumpăra acest model cu preţuri apropiate de cele din 2023, ca urmare a reducerilor masive aplicate de companie. Dacia a ieftinit toate stocurile de Spring pentru piaţa românească, în condiţiile în care de mai multe luni acest model nu mai este activ pe configuratorul Dacia.

Cea mai ieftină Dacia Spring poate fi cumpărată în acest moment cu 14.295 euro, un preţ mai mic cu 6.705 euro decât preţul de listă, având inclus şi o dotare opţională (cablu încărcare Mode 2). Dacă maşina va fi cumpărată cu ajutorul noului Program Rabla Plus, care a fost limitat la aproximativ 5000 de euro pe maşină, preţul de achiziţie va fi de 9.250 euro, aproape la fel de mic ca în urmă cu trei ani, când se lansa pe piaţa noastră acest model.

Un Spring Extreme, cu motor de 65 CP, care are preţ de listă 23.150 de euro, poate fiu cumpărat cu suma de 15.945 de euro, fără nicio subvenţie de la stat, având şi două dotări suplimentare (charger de încărcare rapidă DC şi cablul Mode 2).

Oferta Dacia acoperă practic patru versiuni ale modelului Spring, aplicaţia afişând un număr de 42 de automobile disponibile în echiparea Extreme, toate de culoare albă, şi 16 automobile în echiparea Essential, în culoarea Lichen Kaki, însă stocul se actualizează zilnic, ceea ce sugerează faptul că sunt oferite versiunile cele mai cerute de piaţă.

Este important de reţinut că, pe site-ul Dacia, preţurile de listă ale modelului Spring au rămas neschimbate, până în acest moment.

Dacia a fost nevoită să oprească de la vânzare modelul Spring în Franţa, din cauza eliminării lui de la subvenţiile acordate de stat, fiind pregătite noi preţuri şi echipări care să poată susţine o scădere importantă a preţurilor. De asemenea, în Germania, Dacia a decis să suporte diferenţa de preţ (până la 4.500 de euro) pentru clienţii care au comandat maşina dar au rămas fără subvenţia statului german.

În acest an, Dacia pregăteşte lansarea unui face-lift al modelului Spring, care va aduce o serie de noutăţi, inclusiv la nivel de capacitate a bateriei. Totodată, preţurile lui Spring ar putea reveni la nivelurile din 2021, pentru a putea face faţă reducerii subvenţiilor, atât în România, cât şi pe alte pieţe, dar şi pentru a rămâne competitiv în faţa concurenţilor, modele chinezeşti şi noul Citroen e-C3.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt